LIVE
უსმინე პირდაპირ ეთერს

რომელი პროდუქტები იწვევენ პოტენციის დაქვეითებას

130
435

ექიმები საუბრობენ, რომ ფასფუდი, ტკბილეული და ალკოჰოლი პოტენციას ამცირებს. მაგალითისვთის, ერთი ჰამბურგერი ტესტოსტერონის დონეს 25%-ით ამცირებს, ხოლო 120 გრამი ეთამოლი (დაახლოებიტ 5 ქილა ლუდი) – 23%-ით.

პოტენციის შემცირება ასევე შესაძლოა გამოიწვიოს ძეხვეულმა,. კონსერვებმა, კეტჩუპმა, მაიონეზმა, იუგურტებმა და ხაჭოს დესერტმა, გაზირებულმა სასმელმა და პაკეტების წვენებმა.

„ამ პროდუქტების დიდი ოდენობით რეგულარული მოხმარებისას ვითარდება ატეროსკლეროზის რისკი, ჰიპერტონიკური დაავადება და შაქრის დიაბეტი. ეს დაავადებები კი პოტენციის დარღვევას იწვევს“, – ამბობენ ექიმები.

გაზიარება
გაზიარება

კომენტარები