ექიმი დიეტოლოგები ურჩევენ რომელი პროდუქტების წაღება არ ღირს პიკნიკზე. აუცილებელი პროდუქტების თავისებურებების გათვალისწინება.
„თუ შესაძლებელია არ ღირს დაქუცმაცებული პროდუქტების წაღება. ამიტომ მოერიდეთ სალათების წაღებას ან ჯობს ადგილზე მოამზადოთ. სახიფათოა კრემიანი ნამცხვრები, თევზი, პაშტეტები და მოხარშული ძეხვი“, – ამბობენ სპეციალისტები.
მათი თქმით, უმჯობესია პიკნიკზე მშრალი ძეხვის ან მარილიანი ყველის წაღება.
„არა მარტო გემრიელი, არამედ სასარგებლოც რომ იყოს, ზაფხულის პიკნიკზე უმჯობესია სეზონური პროდუქტები წაიღოთ, მაგალითად ხილი და ბოსტნეული. ხილი ჯობს სახლში გულდასმით გარეცხოთ, ოღონდ დაჭრა არ ღირს. გარეცხილი ხილ-ბოსტნეულის წაღება სასურველია პლასტიკატის, ჰერმეტული ჭურჭლით“, – ურჩევენ ექიმები.