კვლევითი ინსტიტუტის ISET-ის ცნობით, 2023 წლის სექტემბერში ერთი სტანდარტული იმერული ხაჭაპურის მომზადების საშუალო ღირებულებამ 5.88 ლარი შეადგინა, რაც იმას ნიშნავს, რომ ივნისთან შედარებით ხაჭაპურის ფასი 4.7%-ით გაიზარდა.
აღნიშნული ცვლილება, მეტწილად, გასული სამი თვის (2023 წლის ივნისი-სექტემბერი) განმავლობაში ყველის ფასის 10.6%-იანი ზრდით აიხსნება. ტრადიციულად, შემოდგომის მოახლოებასთან ერთად, რძის პროდუქტების ფასები იზრდება, რადგან ცხოველებისთვის საკვები დანამატების მიწოდება ხდება საჭირო.
რძის პროდუქტების ფასებისა და ხაჭაპურის ინდექსის სეზონური ზრდის მიუხედავად, წლიურ ჭრილში, ხაჭაპურის საშუალო ფასი 2022 წლის სექტემბრის მაჩვენებელთან შედარებით 8.3%-ით დაბალია.
საშუალო ფასების გათვალისწინებით, ხაჭაპურის ინგრედიენტები ამჟამად ყველაზე ძვირი ბათუმშია. ერთი სტანდარტული იმერული ხაჭაპურის მომზადების ღირებულება აქ 6.26 ლარს შეადგენს, რაც ქვეყნის საშუალო მაჩვენებელს 7%-ით აღემატება.