Tianjin Medical University-ის მეცნიერებმა აცნობეს, რომ სწრაფი კვების რეგულარული გამოყენება ტვინს საგრძნობ ზიანს აყენებს და მენტალურ ჯანმრთელობასთან დაკავშირებით პრობლემებს იწვევს.
სპეციალისტებმა საშუალო ასაკის 70 ათასი ადამიანი გამოიკვლიეს, რომლებთაც 10 წელი აკვირდებოდნენ. შედეგად გაარკვიეს, რომ ფასტ ფუდი და მაღალი კალორიის შემცველი პროდუქტები დემენციის განვითარების რისკს ზრდის. ასევე, ვინც ბევრ მავნე საკვებს იღებდა, 43%-ით უფრო ხშირად შექმნია მახსოვრობის პრობლემა.
ამასთან, ასე პირდაპირ არ არის დამტკიცებული, რომ არასწორი კვება დემენციას იწვევს, თუმცა კავშირი არსებობს. თუ ერთ ფილა შოკოლადს შეუძლია დემენციის განვითარების რისკი 3%-ით შეამციროს (როგორც ეს ჩინელმა მეცნიერებმა დაამტკიცეს), შესაბამისად კვება გავლენას ახდენს ტვინზე.