ევროპელი მოზარდები უპირატესობას ჯანსაღ საკვებს ანიჭებენ. მსოფლიო ჯანდაცვის ორგანიზაციის ინფორმაციით, ჯანსაღი კვება ყოველწლიურად უფრო და უფრო აქტუალური ხდება და ბოლო წლების შემდეგ მაჩვენებელი მკვეთრადაა გაუმჯობესებული.
ყველაზე პოზიტიური ცვლილებები ჩეხეთსა და სლოვენიაში მოხდა, სადაც ხილ-ბოსტნეულის მოყვარული ბავშვების რაოდენობა 10-11%-ით გაიზარდა. სასარგებლო პროდუქტის მოხმარების მხრივ კი აბსოლიტური რეკორდსმენი ბელგიაა და ჯანსაღად მოზარდთა 75% იკვებება.
მიუხედავად დადებითი დინამიკისა, ევროპაში ახალ ხილსა და ბოსტნეულს ყოველდღიურად ბავშვების 52% თუ მიირთმევს.