Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the dynamic-content-for-elementor domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/fortunadev/dev-www.fortuna.ge/public/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the better-wp-security domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/fortunadev/dev-www.fortuna.ge/public/wp-includes/functions.php on line 6114
ზედმეტად ცხელი ჩაი კიბოს გაჩენის რისკს აორმაგებს – რადიო ფორტუნა / Fortuna.ge
LIVE
უსმინე პირდაპირ ეთერს

ზედმეტად ცხელი ჩაი კიბოს გაჩენის რისკს აორმაგებს

510
tea

ამერიკელმა მეცნიერებმა ჩაატარეს კვლევა, რომელშიც 50 ათასზე მეტი ადამიანი მონაწილეობდა და მათ ყოველდღიურ ჩვევებს 2004-დან 2017 წლამდე აკვირდებოდნენ. შედეგად კი დადგინდა, რომ იმ ადამიანებისთვის, ვინც ჩაის 60 გრადუსზე მაღალი ტემპერატურით მიირთმევდა, კიბოს გაჩენის რისკი 90%-ით იზრდებოდა. ეს მაჩვენებელი ყავაზეც ვრცელდება და სასმელის ტემპერატურის მატებასთან ერთად დაავადების რისკიც რამდენიმე პროცენტით იმატებს. ინფორმაციას კვლევის შესახებ CNN  წერს.

სპეციალისტები ფიქრობენ, რომ რისკის შესამცირებლად აუცილებელია, რომ ყავა თუ ჩაი არა მდუღარე, არამედ ცოტა შეგრილებულ მდგომარეობაში მიირთვათ. ასევე გახსოვდეთ, რომ ცხელი მხოლოდ სასმელი კი არ არის საზიანო, ცხელი საკვების მიღებაც  საჭმლის მომნელებელ სისტემას ძალიან აზიანებს.

 

 

 

გაზიარება
გაზიარება

კომენტარები